De van oorsprong uit Japan afkomstige theeplanten zijn met de grootst mogelijke zorg, aandacht en liefde opgekweekt. De theeblaadjes zijn langzaam in de schaduw gegroeid en krijgen hierdoor een natuurlijke zoetigheid. Tijdens de verwerking met de modernste Japanse technieken, van deze met de hand geplukte thee-bladeren, worden de blaadjes ontdaan van de bladstengel en –nerven en langzaam gemalen tussen granieten molenstenen.
Wat Matcha zo speciaal maakt, is de herkomst en productiewijze van deze groene thee. De verschillende manieren waarop groene theeblaadjes behandeld worden, zijn bepalend voor de theekwaliteit. Er is slechts een kleine Japanse elite van theeboeren die in staat is kwalitatief hoogstaande Matcha te produceren.
Theeplantages voor Matcha zien er heel anders uit dan andere theevelden. Matcha plantages worden 4 weken vóór de oogst met donkere zeildoeken afgedekt. Hierdoor krijgen de theeplanten 90% minder zonnelicht. Ter compensatie maken de theeplanten intensief chlorofyl aan en produceren de blaadjes zeer veel aminozuren. Een oeroud geheim medicijn ontstaat met een zacht zoete smaak en een felgekleurd groen blad.
Doordat men het hele theeblad drinkt, krijgt men nog meer anti-oxydanten binnen dan bij het drinken van getrokken thee. Matcha is stimulerend en verkwikkend maar ook kalmerend.
Japanse topkwaliteit !
Samenstelling
Groene thee
Aanbevolen bereidingswijze
Zeef of schep 1 tot 2 bamboe lepels Matcha in een kommetje dat groot genoeg is zodat er nog ruimte is om het Matchapoeder met het water te vermengen.
Maak het Matchapoeder met de Matcha klopper zachtjes fijn zodat dit beter kan oplossen en schuimen.
Voeg een half kopje niet-kokend warm water (75-80° C) toe, maar vermijd ook hier kokend water ifv de structuur en de verfijnde smaak van je Matcha. Klop de Matcha op totdat je een fijne lichtgroene schuimlaag op de Matcha verkrijgt.
De Matcha kan nu direct uit je kommetje gedronken worden (traditionele wijze), maar je kan deze ook overgieten in een andere tas.